Klassisk stegt rødspætte med persillesauce og gratineret rødbedekompot

Personer: 10

 • 10 hele rødspætter
 • Mel, æg og rasp
 • 500 g friske rødbeder
 • 200 g rørsukker
 • 1 dl hvidvin
 • Saft og skal af en citron
 • Frisk rosmarin
 • ½ dl olivenolie
 • Smør til stegning

 

Fremgangsmåde

 1. Del hver rødspætte i tre stykker, paner dem herefter i mel, æg og rasp.
 2. Vask og kog rødbederne til de er møre, fjern skind, og skær dem i blokke.
 3. Smelt rørsukkeret i en gryde, tilsæt hvidvin, citronsaft og frisk rosmarin. Lad lagen koge sammen, afkøl den og tilsæt revet citronskal og olie. Rør lagen godt sammen, vend rødbedeblokkene i, hæld kompotten i en skål, og gratiner den i ovn eller med gasbrænder.
 4. Steg fiskestykkerne i smør, og krydr dem med salt og peber.
 5. Anret og pynt tre fiskestykker til hver person.

Forslag til tilbehør
Hvide kartofler, stegesmør, persillesauce og frisk citron.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk