Tzatziki af grøn- og rødkål med skaldyr i hjemmelavet citronmarmelade drysset med ristede mandler

Personer: 10

  • 150 g kammuslinger
  • 150 g koldtvandsrejer
  • 150 g kogte varmtvandsrejer
  • 200 g frisk rødkål
  • 200 g frisk grønkål
  • 3 dl græsk yoghurt
  • 2-3 fed hvidløg
  • 100 g mandelsplitter
  • Salt og peber

 

Fremgangsmåde

  1. Damp kammuslingerne, lad dem afkøle, og skær dem herefter i passende stykker sammen med varmtvandsrejerne.
  2. Kom alle skaldyrene i en sigte, og lad dem dryppe af til senere brug.
  3. Skær rødkålen i fine strimler, giv dem et kort opkog i vand tilsat eddike, og lad dem køle af.
  4. Vask og rib grønkålen, slyng så meget som muligt af vandet fra, og skær herefter kålen i meget fine strimler.
  5. Bland de to slags kål i yoghurten, og smag til med hakket hvidløg, salt og peber.
  6. Rist mandelsplitterne, og afkøl dem.

 

Citronsyltetøj 
(laves min. dagen før brug )

2-3 stk. usprøjtede citroner
200 g sukker
½ l vand
¼ stang vanilje
4 blade husblas

 

Fremgangsmåde

  1. Vask citronerne godt, og riv skallen med et juliennejern, og tag dem til side. Pres saften ud i en gryde.
  2. I gryden kommes også vand, sukker og vaniljestang (flækket og skrabet for kerner), og lagen koges sammen.
  3. Udblød husblassen i koldt vand.
  4. Kog lagen op, tilsæt den udblødte husblas, og tilsæt julienne af citronskal. Lad marmeladen afkøle, til den skal bruges.
  5. Bland de afdryppede skaldyr i en passende mængde af marmeladen, og lad det marinere i kort tid.
  6. Anret tzatzikien på et fad, og kom de marinerede skaldyr ovenpå. Pynt evt. med grønne krydderurter.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk