Timbale af rejer, dild og spinat på krydderurtesalat med bagte hvidløg

Personer: 10

  • 250 g hel spinat (evt. frost, dampet og drænet)
  • 50 g smør
  • 1 lille bdt. dild
  • 450 g rejer
  • 300 g Creative Base ”ENGELHARDT”
  • Skal og saft af en citron
  • 15 stk. små hvidløg
  • Krydderurter efter smag
  • ½ dl olivenolie
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • Salt og peber
  • Rejer til pynt
  • Evt. tomat, citron og lime

 

Fremgangsmåde

  1. Rens spinaten, og blancher den. Dræn den derefter for vand, og lad den afkøle (eller brug frossen spinat). Smelt smørret, svits den lethakkede spinat heri, og smag til med salt, peber og evt. muskat. Lad den afkøle.
  2. Sigt al væden fra rejerne. Pres evt. rejerne let, så der kommer lidt mere væde fra. Hak dilden fint.
  3. Pisk Creative Base op med 50 % luft, og vend den afkølede spinat, dilden og de afdryppede rejer i massen. Smag til med salt, peber samt saft og skal af citron, og fordel den i ti timbaleskåle eller ramekiner. HUSK disse skal være godt smurte. Stil timbalerne på køl til senere brug.
  4. Rens hvidløgene, del dem i halve, og bag dem let i ovnen med olie og salt.
  5. Rib krydderurterne, og skær dem i passende stykker. Mariner med olivenolie, hvidvinseddike, flagesalt og friskkværnet peber.
  6. Vend timbalerne ud, og læg krydderurtesalaten ved. Pynt med rejer, små stykker tomat, lime og citron.

Forslag til tilbehør
Hjemmebagt brød.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk