Skindstegt torsk på ragout af kammusling og grønne asparges

Personer: 10

  • 2 kg torskeloins med skind
  • 800 g kammuslinger
  • 1 bundt grønne slikasparges
  • 1 stk. finthakket løg
  • Safran efter smag
  • 2 dl hvidvin
  • 1/2 l god fiskefond
  • 1/2 l fløde
  • Smør og olie til stegning
  • Evt. maizena til jævning

 

Fremgangsmåde

  1. Skær torsken i passende stykker. Rids dem i skindet, og klargør dem til skindstegning.
  2. Rens de grønne asparges, og skær dem i passende stykker. Blancher dem kort i kogende vand.
  3. Skær halvdelen af kammuslingerne i tern, og blend resten til en ensartet fars.
  4. Sauter løget let i smør, og tilsæt safran. Hæld hvidvin og fiskefond i gryden, og kog saucen ind.
  5. Tilsæt fløde, og kog saucen, til den begynder at blive tyk - jævn evt. saucen, og smag til.
  6. Steg torsken på en varm pande på skindsiden.
  7. Tilsæt kammusling i tern, fars og asparges til saucen.
  8. Lun saucen til kammuslingeternene er tilberedt - saucen må ikke koge.
  9. Anret fisken med skindsiden opad, og fordel ragouten rundt om fisken.

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk