Krebsehaler på persillesalat med grønsagsæggestand og kold grønsagssky

Personer: 10

  • 800 g krebsehaler
  • 3-4 stk. persillerødder
  • 1 lille bdt. persille
  • 1 lille bdt. bredbladet persille
  • ½ dl olivenolie
  • 3-4 spsk. indkogt æblesaft
  • 3 stk. gulerødder
  • 2 stk. porre
  • ½ knoldselleri
  • 3 spsk. honning
  • 6 stk. æg
  • 2½ dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 1 bk. små blandede salater

 

Fremgangsmåde

  1. Rens grønsagerne. Skær persillerødderne i tynde skiver, og kog dem i lidt vand (kun lige så meget at grønsagerne er dækket). Gem kogelagen, og afkøl persillerødderne. Rør olivenolie og indkogt æblesaft sammen, og mariner persillerødderne samt kviste af persille og bredbladet persille heri.
  2. Skær de øvrige grønsager i små tern (4 x 4 mm) og damp dem til de er møre. Gem kogelagen sammen med lagen fra persillerødderne, og kog det ind sammen med honning. Afkøl grønsagerne, og fordel dem i 10 smurte, små skåle. Rør æggene sammen med piskefløden, og tilsæt salt og peber. Kom æggemassen i skålene med grønsager, bag dem i vandbad til de er færdige, og lad dem afkøle ca. 10 min.
  3. Fordel persillesalaten på midten af 10 tallerkner. Vend en grønsagsæggestand ud på hver. Fordel lidt små salater rundt omkring, og drys de optøede krebsehaler ovenpå. Masker med afkølet grønsagssky, og pynt evt. med flagesalt og friskkværnet peber.

Forslag til tilbehør
Groft brød.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk