Grillede laksestykker i mango og chili med black tiger-rejer

Personer: 10

 • 800 g laksefilet
 • 30 stk. black tiger-rejer
 • 1 stk. mango (ikke for moden)
 • 1 stk. rød chili
 • 2 dl fiskefond
 • Olivenolie
 • 2 stk. lime
 • Krydderurter og cherrytomater til pynt
 • Havsalt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde

 1. Laksefileterne skæres i grove, ensartede tern, aftørres godt, og marineres i lidt olivenolie.
 2. Mangoen befries for skind og kerner, og skæres i mindre tern (ca. 8 x 8 mm). Chilien renses og hakkes fint. Svits mangostykkerne i lidt olie, tilsæt fiskefonden, og lad den koge let til mangoen er mør. Tag den op, og lad fonden koge ind. Tilsæt herefter den møre mango, og smag ragouten til med salt og peber.
 3. Grill lakseternene og de pillede black tiger-rejer på en varm grillpande. Krydr dem med salt og peber. Skal og saft af en lime røres i lidt olivenolie.
 4. Mangoragouten kommes på tallerkner, og drysses med lidt finthakket chili. Anret de grillede laksetern ovenpå. Pynt med krydderurter og kvarte cherrytomater. Dryp lidt af olie-/limeblandingen rundt om, og drys lidt havsalt og friskkværnet peber på som pynt.

Forslag til tilbehør
Godt brød og limebåde.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk