Cremet rejesuppe med stegte kammuslinger og krydderurter

Personer: 4

  • 500 g kogte rejer m. skal
  • 400 g rodgrønsager (gulerod, selleri, porre og løg)
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl fiskefond
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 spsk. olie
  • 3 dl piske- eller madlavningsfløde
  • Salt og peber
  • 200 g kammuslinger 20/30
  • Krydderurter efter smag

 

Fremgangsmåde

  1. Rens grønsagerne, og skær dem i grove tern. Sigt væden fra de optøede rejer, og svits begge dele i lidt olie. Tilsæt efter et par minutter hvidvin, tomatkoncentrat og fiskefond.
  2. Lad suppen småkoge, til grønsagerne er helt møre. Blend det hele, kom det tilbage i gryden, og giv det et hurtigt opkog. Sigt herefter suppen, smid alle skaldele ud, og kog suppen sammen.
  3. Jævn evt. suppen lidt, tilsæt piske- eller madlavningsfløde, og smag suppen til med salt og peber.
  4. Steg kammuslingerne i olie. Krydr dem let med salt og peber, lad dem trække lidt, del dem, og fordel dem herefter på dybe tallerkner.
  5. Hak krydderurterne, og kom dem i den varme suppe, der fordeles over kammuslingerne. Drys evt. lidt urter på suppen.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk