Blomkål på tre måder med frisk pillede koldvands rejer (cremet suppe)

Personer: 10

 • 1200 g optøede skalrejer
 • 500 g blandede rodfrugter
 • 2 spks. tomat koncentrat
 • 2 l fiskefond
 • ½ flaske hvidvin
 • 250 g frisk flødeost
 • 2 stk (store) blomkål
 • Sukker
 • Salt
 • Eddike
 • Stødt sort peber

 

Fremgangsmåde

 1. Pil skalrejerne. Rens rodfrugterne og skær disse i mindre tern. Mens rejerne stilles på køl, svits rejeskaller og rodfrugter. Efter nogen tid tilsættes tomatkoncentrat, hvidvin og fiskefond, som koges i ca. 30 min. Bisquen blendes og sigtes. Heri koges det ene blomkål, der er skåret i passende stykker.
 2. Rens det andet blomkål og del det. Den ene halvdel skæres i tynde skiver, der ligges fladt ud på en plade og drysses med et tyndt lag sukker og fint salt. Den anden halvdel skæres i små buketter, der ligges i lage af eddike, sukker, salt og stødt sort peber (agurkesalatlage).
 3. Blend det møre blomkål og bisquen med flødeost til en jævn suppe. Tag blomkålsbuketterne op af lagen og sigt alt væden fra. Gratiner blomkålsskiverne med en brænder til de tager farve. Tag rejerne ud og lun dem let.
 4. Varm suppekopperne og kom den varme suppe i. Tilsæt lige dele af marinerede blomkålsbuketter og gratinerede blomkålsskiver. På toppen kommes rejerne og evt. urter.


Tip til efterårsopskrift:
Gør opskrifter lidt anderledes og tilsæt fx safran i suppen og pynt af med frisk tomat, sprød fennikel og creme fraiche.​

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk