Savojkålsdolme med mandelfars på rodfrugter med urtesauce

Personer: 10

  • 1-2 hele (alt efter størrelse) savojkål
  • 200 g mandelsplitter
  • 1000 g rørt fiskefars
  • 1500 g rodfrugter efter eget valg
  • 1 lille blok fiskefond
  • 1 stk. løg
  • 2 dl hvidvin
  • Maizena
  • 3 dl madlavningsfløde
  • 3 spsk. friskhakkede krydderurter
  • Salt, peber og evt. citronsaft

 

Fremgangsmåde

  1. Rens savojkålene, og pil bladene fra hinanden. Giv bladene et let opkog, og lad dem afkøle.
  2. Rist mandelsplitterne på en tør pande, og bland ca. halvdelen i den rørte fiskefars.
  3. Rens rodfrugterne, skær dem i strimler, og kom dem i bunden af en bradepande. Skær det tykkeste af stokkene af savojkålsbladene, og kom noget af farsen på bladene (brug evt. to blade til hver pakke). Luk kålbladet sammen om farsen, og læg dolmerne oven på grønsagerne. Kom fiskefonden ved, og damp dem i ovnen.
  4. Rens og hak løget, svits det let i fedtstof. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge sammen. Tilsæt dampefonden fra dolmerne, og jævn saucen. Monter med fløde, og smag til med friskhakkede krydderurter, salt, peber og evt. citron.
  5. Anret grønsagerne og dolmerne. Masker med lidt af saucen, og drys resten af mandlerne ovenpå.

Forslag til tilbehør
Kogte hvide kartofler eller groft rugbrød.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk