Grønsagsfarseret sildefilet med sennepssmør

Personer: 10

 • 20 stk. sildefilet
 • 500 g rørt fiskefars
 • 250 g grønsager i små tern
 • Olie til pensling
 • Salt og peber
 • 300 g alm. smør
 • 2 spsk. dijonsennep
 • 1 lille bdt. frisk dild
 • 1 stk. citon

 

Fremgangsmåde

 1. Damp grønsagsternene let (ikke hvis der anvendes frosne), og lad dem afkøle. Rør dem herefter i den rørte fiskefars.
 2. Fold sildefileterne sammen på tværs, og giv dem et godt pres. Åben fileterne igen, og fordel grønsagsfarsen, luk fisken sammen igen, og kom dem på en smurt plade. Pensl dem med olie, og krydr dem med salt og peber.
 3. Rør smørret blødt, tilsæt dijonsennep og friskhakket dild, og rør det godt sammen. Skær ti citronskiver, lav en rosette af sennepssmørret ovenpå hver og lad det afkøle til smørret er stift.
 4. Bag fiskene i ovnen, til de er møre og gyldne (husk at mærke på farsen). Anrettes og pyntes med smørret og evt. tomatbåde.

Forslag til tilbehør
Groft brød og grov urtesalat eller krydderurtekartoffelmos.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk