Butterfly-stegt sandartfilet med relish af peberfrugt og svampe

Personer: 10

 • 10 stk. sandartfileter
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 1 stk. grøn peberfrugt
 • 1 stk. gul peberfrugt
 • 200 g markchampignon
 • 200 g østershatte
 • 3 spsk. olie
 • 3 spsk. hvid balsamico
 • 2 dl hvidvin
 • 1000 g bløde grønsager (tomater, grønne squash, auberginer osv.)
 • 2 bt. forårsløg
 • Bredbladet persille

 

Fremgangsmåde

 1. Rens peberfrugterne og skær dem i mindre tern, 5 x 5 mm. Rens svampene, og skær dem i samme størrelse. Sauter begge dele i varm olie. Tilsæt hvid balsamico og ½ dl hvidvin, og lad det koge godt sammen til en relish.
 2. Rens de bløde grønsager, og skær dem i grove strimler. Varm resten af olien op, og steg grønsagsstrimlerne heri. Tilsæt resten af hvidvinen, og lad grønsagerne koge, til de er møre og koger lidt ud. Smag til med salt og peber. Skær forårsløgene i tynde ringe, og bland dem i.
 3. Skær en rille i sandartfileterne ned til skindet på langs, luk dem sammen (skind mod skind), og giv dem et tryk, så de holder formen. Varm en pande op, og kom lidt fedtstof på. Steg fisken på skærefladen først (hold evt. fisken sammen i kort tid). Lad fisken åbne sig, og vend den forsigtigt, så den steger på skindsiden - steg den, til den er færdig.
 4. Kom noget grønsagssauté på hver tallerken. Lav en lille aflang fordybning og læg fisken heri.
 5. Hak noget bredbladet persille, bland det i relishen, kom det herefter i den stegte fisk.

Pynt evt. med lime eller citron.

Forslag til tilbehør
Frisk grov pasta.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk