Ristet laks i dild-/skaldyrssauce med bagte æbler og rejer

Personer: 10

  • 10 stk. lakseportioner
  • 10 stk. små syrlige æbler (evt. Ingrid Marie)
  • 10 stk. store varmtvandsrejer, 16/20
  • Grønsager efter valg og sæson
  • Olie eller smør til stegning
  • Salt og peber

 

Fremgangsmådde

  1. Pil rejerne og befri dem for tarmen, lad evt. halespidsen sidde på.
  2. Skyl æblerne godt og befri dem for kernehuset. Kom en reje i hvert æble, hvor kernehuset har været. Rids skindet på æblet hele vejen rundt og sæt dem på en bageplade. Bag de fyldte æbler, til de er møre og gyldne.
  3. Rist lakseportionerne i olie og/eller smør. Krydr dem med salt og peber. Lad dem dryppe af og kom dem på hver sin tallerken sammen med et æble. Pynt med dampede grønsager, og kom lidt dild/skaldyrssauce på hver tallerken.

 

Dild-/skaldyrssauce
500 g rejer med skal
500 g rodgrønsager
1 l fiskefond
5 dl piske-eller madlavningsfløde
1 dl hvidvin
2 spsk tomatkoncentrat
2-3 spsk. olie
Friskhakket dild efter smag

 

Fremgangsmåde

  1. Rengør grønsagerne og skær dem i grove tern. Svits dem sammen med rejer i varm olie. Tilsæt hvidvin og lad det koge igennem. Tilsæt herefter fiskefond og tomatkoncentrat og lad dette koge 40-45 min, til grønsagerne er møre.
  2. Blend saucen og sigt den grundigt. Lad den koge godt igennem. Jævn den evt. med Maizena og monter den med fløde. Smag den til med salt, peber og frisk hakket dild.

Forslag til tilbehør
Kogte kartofler, ris eller godt groft brød.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk