Løs laksetatar med syrlig kompot af vinrabarber, peberrod, forårsløg og spædspinat

Personer: 10

 • 600 g koldrøget laks i skiver
 • 1 dl vand
 • 1 spks. sukker
 • Lidt hvidvinseddike
 • Skal og saft af en lime
 • 5-6 stk nye rabarber
 • 75 g peberrod
 • 6 stk forårs løg
 • 1 bk babyspinatblade

 

Fremgangsmåde

 1. Rens og skær rabarberne i passende stykker. Giv dem et let opkog i vand, sukker, hvidvins eddike samt saft og skal af en lime. Tag dem op af lagen og afkøl de endnu sprøde rabarberstykker.
 2. Bland de kolde rabarberstykker med revet peberrod, forårsløg i tynde skiver og hele små spinatblade. Vend det godt sammen og tilsæt lidt af den kolde kogelage til kompotten hænger sammen.
 3. Fordel kompotten, tilfør skiver af laksen, og top dem op, oven på kompotten, pynt evt. med friske babyspinatblade med frisk kværnet sort peber på toppen.

Tip til vinteropskrift:
Skift rabarber ud med vinteræbler og frisk timian.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk