Laksesalat med granatæbler, selleri, kommendip og sprød knust dej

Personer: 10

  • 1 spsk. kommen
  • 2-3 spsk. vand eller fiskefond
  • 800 g laksefilet uden skind
  • 5-6 plader filodej
  • 1 bk. miksede små salater
  • 3 stk. tomater
  • 6 spsk. olie
  • 1 stk. Saft og skal af en citron
  • 500 g græsk yoghurt
  • 1 stk. granatæble
  • 4-5 stængler bladselleri

 

Fremgangsmåde

  1. Kog kommen i vand eller fiskefond og lad den afkøle i kogelagen.
  2. Benfri laksefileten for skind og skær den i små tern, der bages møre og sprøde i ovnen. Krydres med salt og peber og afkøles.
  3. Bag filodejspladerne sprøde, og afkøl dem, inden de knækkes i passende stykker (ikke knust, mere som store flager).
  4. Skyl salaten, og skær den i passende stykker. Skær tomaterne i små tern, og mariner dem med olie og citronsaft.
  5. Rør dip af græsk yoghurt, kogt kommen og kogelage, og smag til med salt og peber.
  6. Rengør og befri granatæblet for lameller. Skær bladsellerien i små tern.
  7. Lav en lille platform af kommendip. Kom en lille kugle af salatblandingen ovenpå. Læg bagte laksestykker rundt om, og drys med granatæblekerner og selleritern. Mariner retten med en blanding af olie, citronskal og-saft.
  8. Pynt med flager af sprød filodej.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk