Kuber af røget tun med wasabiolie og tangsalat

Personer: 10

 • 600 g røget tunloin
 • 10-15 g wasabipuré (tube)
 • 1½ dl olivenolie
 • Saft og revet skal af en citron
 • 30 g arame-tang (tørret)
 • 1 bk små blandede salater
 • 1 bk cherrytomater
 • 1 stk. agurk
 • 50 g speltflager

Fremgangsmåde

 1. Udblød tangen (se vejledning på posen) og kog den i kort tid. Lad den herefter afkøle.
 2. Befri den røgede tun for røghud (det tørre lag omkring loinen), og skær den i tern på ca. 10 x 10 mm.
 3. Rist speltflagerne på en varm pande, og lad dem afkøle.
 4. Skyl salaten, og skær den i passende stykker sammen med tangen. Bland heri cherrytomater i både og kvarte agurkeskiver uden kerner. Vend salaten i ½ dl olivenolie smagt til med citronsaft, salt og peber.
 5. Rør wasabipuréen ud i olivenolie og smag den til med citron, salt og peber.
 6. Læg lidt af salaten på tallerknen, drys nogle tuntern rundt om, masker med wasabiolien, og fordel nogle ristede speltflager henover.
 7. Pynt retten med revet skal af citron.

Forslag til tilbehør
Grove flade brød

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk