Kombination af laks med bagt rødløg, dildolie og brunet smør

Personer: 10

 • 5 skiver røget laks
 • 10 stk. lakseportioner
 • 5 stk. rødløg
 • Salt og peber
 • Frisk dild
 • 2 fed hvidløg
 • 1 dl olivenolie
 • 1 stk. løg
 • 1 dl hvidvin
 • 200 g smør

 

Fremgangsmåde

 1. Del de røgede lakseskiver. Rul en halv skive omkring hver lakseportion og stil dem på en smurt bageplade. Rens rødløgene, og del dem i halve. Læg rødløgene på pladen sammen med laksen, og pensl laksestykkerne og rødløgene med olie. Krydr dem med salt og peber.
 2. Pil stilkene af dilden. Rens hvidløgene, og blend begge dele med olivenolien. Smag til med salt og peber.
 3. Rens løget, og hak det rigtigt fint. Sauter løget i lidt varm olie. Tilsæt hvidvinen, og lad det koge ind til det halve. Sigt løgene fra, og kog lagen ind til en sirup. Kom smørret i gryden, og varm det forsigtigt igennem til smøret er let gylden (brunet).
 4. Bag laksen og løgene ved hård varme, til de er møre og laksen er sprød. Kom lidt dildolie, et stykke laks og et bagt rødløg på hver sin tallerken. Anret lidt brunet smør rundt om, og kom evt. dampede grønsager på.

Forslag til tilbehør
Små hvide kartofler og eventuelt dampede grønsager.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk