Kold kammusling i lakseskjul med krydderurtemousse

Personer: 10

  • 10 store kammuslinger
  • 10 skiver røget laks
  • 200 g rørsukker
  • 2 dl klar fiskefond eller hvidvin
  • 2 stk. tomater uden skind
  • 1 lille bdt. dild
  • 1 lille bdt. persille
  • 1 lille bdt. purløg
  • 3 dl Creative Base ”Engelhardt”
  • Salt og peber
  • 1 bk. små salater

 

Fremgangsmåde

  1. Damp kammuslingerne let, og lad dem afkøle i kogelagen (fiskefond eller hvidvin).
  2. Pensl ti timbaleforme med olie eller pladefedt. Fyld disse med en skive røget laks, og sørg for at laksen kommer helt ned i formen. Klip eller skær af laksen så der er et lille udhæng fra timbaleformene. Hak lakseresterne med en kniv (ca. 3 x 3 mm.).
  3. Smelt sukkeret, kun lige til det er flydende. Tilsæt klar fiskefond eller hvidvin, og lad siruppen koge ind (pas på den ikke bliver for tyk, da den bliver tykkere ved afkøling). Afkøl den, og tilsæt finthakket tomat efter smag.
  4. Skyl krydderurterne, og hak halvdelen af hver slags. Bland lidt af resten i den skyllede salat.
  5. Pisk Creative Base op med 50 % luft og bland med hakkede lakserester og krydderurter. Kom lidt af moussen i hver form og læg en kold kammusling i. Stryg evt. lidt mere mousse i formene, så de er helt fyldte. Fold lakseudhænget ind over kanten på formen, og sæt dem på køl til formens indhold er stift.
  6. Kom lidt af salatblandingen på tallerknerne. Vend formens indhold ud på salatbunden, hæld lidt tomatkaramel rundt om, og pynt med diverse krydderurter.

Forslag til tilbehør
Flutes eller groft brød

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk