Hårdt stegt laks med fragmenter af sprød bresaola, ragout af æbler, spæde grønkål og rejer i skilt stikkelsbærsmør

Personer: 10

  • 1000 g økologisk laksefilet i ”flade skiver”, 10 portioner
  • 100 g håndpillede rejer
  • 150 g bresaola
  • 2 stk. store, faste æbler
  • 1 stk. løg
  • 250 g stikkelsbær
  • 2 dl hvidvin
  • 5 dl fiskefond
  • 350 g smør
  • 125 g spæde grønkålsblade
  • Smør og olie til stegning
  • Friske krydderurter

 

Fremgangsmåde

  1. Bag bresaolaen i ovnen til den er sprød, lad den afkøle, og bryd den i passende stykker.
  2. Vask æblerne, befri dem for kerner, og skær dem i tern.
  3. Pil løget, hak det fint, og svits det let i smør. Tilsæt 100 g stikkelsbær, og kog det ind sammen med hvidvin og fiskefond. Del resten af bærrene.
  4. Blend saucen, og kog den sammen med smørret ved lav temperatur. Tilsæt de halve stikkelsbær, æbletern og grønkålsblade.
  5. Kog ragouten let, og vend forsigtigt rejerne i (må ikke koge herefter).
  6. Steg laksestykkerne hårdt i en blanding af smør og olie.
  7. Anret fisken, kom ragouten rundt om, og drys fragmenter af bresaola på toppen. Pynt med rigelige mængder krydderurter.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk