Farseret laksekotelet med cremet urte-/skaldyrssauce og svampepuré

Personer: 10

  • 10 stk. lakseportion, Butterfly
  • 500 g laksefilet
  • 2 hele æg
  • 1-2 spsk. hvidvinseddike
  • 2-3 dl piskefløde

 

Fremgangsmåde

  1. Laksefileten blendes med lidt salt. Æggene tilsættes et ad gangen. Hvidvinseddiken tilsættes, farsen køres sej, og der tilsættes fløde til passende konsistens.
  2. De optøede lakseportioner lægges på en smurt plade, laksefarsen fordeles på lakseportionerne, og de dampes i ovnen.

 

Urte-/skaldyrssauce
500 g skalrejer
½ l fiskefond
2 dl hvidvin
3 dl piskefløde
500 g rodfrugter
2 spsk. tomatkoncentrat
Maizena
Krydderurter efter smag

 

Fremgangsmåde

  1. Rens rodfrugterne og skær dem i grove tern. Svits rejerne og grønsagerne i lidt olie, og tilsæt fiskefond, hvidvin og tomatkoncentrat. Lad det hele koge mørt i ca. 25 min.
  2. Blend det hele godt sammen, og sigt det. Giv saucen et opkog, jævn den efter behov, monter med piskefløde og smag til med salt og peber.
  3. Hak krydderurterne, og kom dem i saucen.

 

Svampe puré
500 g blandede svampe
1 stk. løg
2 dl hvidvin el. 2 spsk. hvidvinseddike
3 dl fiskefond
2-3 spsk. smør

 

Fremgangsmåde

  1. Hak svampene og løget fint, og svits dem let i smørret, til de er bløde.
  2. Tilsæt hvidvin eller hvidvinseddike og fiskefond. Lad puréen koge ind, til væden er kogt ind i grønsagerne.
  3. Anret laksen.
  4. Læg svampepuré på hver sin tallerken og derefter noget af urte-/skaldyrssaucen. Læg den dampede fisk ovenpå, og pynt med udvalgt tilbehør.

 

Forslag til tilbehør
Årstidens grønsager og kartofler.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk