Brioche med cremet laksesalsa, toppet med crispy røget laks

Personer: 10

  • 1000 g røget laks eller røgede lakserester luksus
  • 1 stk. rødløg
  • 100 g høvlet peberrod
  • 100 g kapers
  • 250 g græsk yoghurt
  • 1 lille bdt. koriander
  • Salt og peber
  • 1 bk. rucola
  • Pynt: scherrytomater, citron og lime

Fremgangsmåde

  1. Skær den røgede laks i små tern. Kom ca. 200 g på en bageplade, og bag dem sprøde i ovnen. Hæld evt. fedt fra. Sørg for, at ternene ikke bager sammen.
  2. Rør resten af laksen med hakket rødløg, peberrod, kapers og græsk yoghurt. Smag til med friskhakket koriander, salt og peber. Lad salaten trække minimum 30 min.
  3. Skær hver brioche igennem som en alm. bolle. Kom lidt rucola på underdelen. Lav et stort ”æg” af laksesalaten og læg det ovenpå. Drys lidt af den sprøde laks ovenpå, og sæt overdelen af briochen ved siden af. Pynt med cherrytomater, citron og lime.
  4. Kom evt. en blanding af olivenolie og balsamico ved.

 

Brioche 10–12 stk
300 g hvedemel
1 tsk. salt
150 g smør
1,2 dl kærnemælk
25 g gær
3 store æg
1 spsk sukker (gerne mindre)
25 g smør til pensling

 

​Fremgangsmåde

  1. Hak smørret op i melet og saltet, og bland det let sammen.
  2. Lun kærnemælken, og opløs gæren heri. Tilsæt æg og sukker, og rør det let sammen.
  3. Ælt dejen sammen, til den er let og smidig. Lad den hvile i 10 min.
  4. Smør 10–12 muffinsforme. Del dejen i 10–12 stykker, og form dem som boller. Kom en bolle i hver muffinform, og lad dem hæve minimum 30 min. Bag dem herefter 10-15 min. ved 220 grader.
  5. Vend dem ud af formen, og lad dem afkøle.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk