Blokke af varmrøget laks med kold sammenkomst af danske vintergrønsager bundet sammen af grønkålolie

Personer: 10

 • 750 g varmrøget laks med peber
 • 300 g gulerødder
 • 150 g pastinak
 • 150 g persillerod
 • 150 g knoldselleri
 • 200 g hakket grønkål
 • 2 dl rapsolie
 • 3 spks. hvidvinseddike
 • 1 spks. sukker
 • 1 knivspids kanel, kardemomme og vanilje

 

Fremgangsmåde

 1. Rør en marinade af, olie, hvidvinseddike, sukker og krydderier smag til med salt og peber.
 2. Rens vintergrønsagerne og skær dem i ikke for grove tern. Giv dem et opkog, tag dem op af kogevandet og afkøl herefter grønsagerne til de er kølige
 3. Kom den hakkede friske grønkål i marinaden og blend den til kålen er i små stykker, ved de kølige grønsager i og bland det godt sammen.
 4. Kom sammenkomsten af grønsager på et fad hvor ti ensartede stykker anrettes.

 

Tip til efterårsopskrift:
Tilfør svampe og persille til grønsagsblandingen, og skift grøntkålen ud med palmekål. Fjerne kanel, kardemomme og vanilje fra marinaden, og tilfør gerne muskatnød og ristede pinjekerner.
 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk