Tykke skiver af koldrøget laks i kombination med udvalg af løg syltet med appelsin, honning og kommen

Personer: 10

 • 500 g vertikalskåret koldrøget laks
 • 500 g udvalg af løg (salatløg, alm. løg, perleløg og skalotteløg)
 • 1 stk. stort rødløg (Pynt)
 • Smør til svitsning
 • 2 stk appelsiner (store søde)
 • ½ dl vindruekerneolie
 • 2 store spsk. blomsterhonning
 • 2 stk kommen (kan udskiftes med tør estragon)
 • Frisk estragon til pynt

 

Fremgangsmåde

 1. Rens alle løgene. Tag rødløget fra og hak det i mindre tern, der gemmes til anretning. Skær resten af løgene i skiver, der svitses let i smør. Løgene må ikke tage farve. Løgene kommes i en sigte og gem væsken. Løgene afkøles.
 2. Rør en lage af saft og skal af appelsin, olie, blomsterhonning og kommen. Vend de afkølede løg i lagen. Vend forsigtigt halve skiver af koldrøget laks i lagen. Såfremt blandingen bliver for bastant, tilsættes den opsamlede væske fra løgene.
 3. Kombinationen kommes på fad og pyntes med hakket rødløg og små buketter af estragon.

 

Tip til sommeropskrift:
Skift løgene til grillede nektariner. Bland med en ny dressing så den bliver sommerlig smak i smagen. Bland fx olivenolie, citronskal, citronsaft, honning, hvidløg, timian og flagesalt sammen og, vend nektarinerne ned i dressingen.

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk