Sammenkomst af rimmet og røget laks med julesalat og salatløg i citronlage, samt saltbagte mandler

Personer: 10

  • 10 skiver rimmet laks
  • 10 skiver koldrøget laks
  • 2-3 stk stk endivie salat
  • 3 stk salatløg
  • 200 g sukkker
  • 2 dl vand
  • Saft og skal af en citron
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 150 g hele mandler
  • 2 dl saltlage
  • Salt til bagning

 

Fremgangsmåde

  1. Kog en lage af sukker, vand, citron saft og skal og rosmarin. Del lagen i 1/3 og 2/3. Lad 1/3 afkøle.
  2. Rens løgene og skær dem i tynde både. Kom dem i den lune lage og lad afkøle sammen (kan laves dagen før).
  3. Kom de hele mandler i saltlagen. Efter 5-6 timer i saltlage tørres/bages de på salt i ovnen.
  4. Rens og skyl endivie i enkelte blade.
  5. Fjern rosmarinkvisten fra løgene og fordel de syltede løg. Dyp hvert salatblad i den kolde lage inden de anrettes på løgene. Kom herpå de to slags laks og drys med de saltbagte mandler.
  6. Drys til sidst med friske spirer og servér gerne sammen med en frisk dip.

 

Tip efterårsopskrift:
Prøv at skifte løgene ud med frisk spidskål blandet sammen med ingefær, olie, sesamolie, soya, lime, hvidløg og finsnittet koriander.

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk