Nøddestegt rødspætte filet med syrlig hvidkålsremoulade og hvidløgssyltede græskar

Personer: 10

  • 10 stk paneret rødspætter
  • Smør til stegning og montering
  • ½ hvidkål
  • 1 stk rødløg
  • 1 stk agurk
  • Dijonsennep
  • Dild efter smag
  • Saft og skal af citron
  • 1 stk lille græskar
  • 2 dl sukker
  • 2 dl edidke
  • 1 stk hvidløg
  • Salt og peper

 

Fremgangsmåde

  1. Rens hvidkålen, skær det i grove stykker og kog det totalt mørt. Tag kålen op og lag det afkøle til det er til at arbejde med, pres alt den væske ud af kålen, hak og pure det til en jævn masse og monter med 100 g. smør. Lad dette afkøle til det er helt koldt. Tilsæt herefter hakket rødløg, små agurketern uden kerner, dijonsennep og hakket dild, smag til med saft og skal af citron.
  2. Rens græskar, og skær dem i tynde skiver på langs. Kog lage af sukker, eddike salt og peber, rens og skær hvidløget i grove tern der drysses over græskarstykkerne, og toppes med den spild kogende lage, de afkøles til de er helt kolde, lav gerne græskarne nogle dage før de skal anvendes så de er godt marinerede.
  3. Steg rødspættefileterne i smør, og server dem med tilbehøret.
     

Tip til forårs/sommeropskrift:
Skift gerne den syltede græskar ud til friske sukkerærter og radiser, som du fx kan vende i lidt citron, olivenolie og friskkværnet sort peber.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk