Helt nye små kartofler vendt i mørk maltmel på bund af varmrøget laks og toppet med ærtespire

Personer: 10

 • 800 g varmrøget laks uden skind
 • 40-50 stk helt nye små kartofler ( max. 20 mm.)
 • 1 stk stilk af løvstikke
 • 200 g mørk maltmel
 • Salt og frisk kværnet sort peber
 • 1 dl olivenolie
 • 2 stk citron
 • En del ærtespire

 

Fremgangsmåde

 1. Vask de nye kartofler. Kog dem kun lige møre sammen med løvstikke og salt. Hæld vandet fra og afkøl kartoflerne.
 2. Kom mørk maltmel på en plade og bag let i ca. 10 min. Tag det ud af ovnen og tilsæt lidt fin salt og en del frisk kværnet sort peber.
 3. Vend de kolde nye kartofler i lidt af olivenolien og rul dem derefter i melblandingen.
 4. Pluk den varmrøgede laks i flager der anrettes, herpå kommes kartoflerne, citroner i båder og et pænt lag ærtespire der dryppes med citron og olivenolie.
 5. Servér gerne sammen med creme fraichesauce smagsat med dijonsennep og dild.

 

Tip til juleopskrift:
Tilfør kapres, ruccola, finsnittet rødkål og skiver af pærer i opskrifter, og server laksen som en laksesalat på julebufféten.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk