Friske slikasparges med koldrøget laks på spinatsalat og spæde grønsager i mild citron aioli

Personer: 10

 • 10 store skiver koldrøget laks (Grand Cru)
 • 30 stk friske slikasparges
 • 1 pakke små spinatblade
 • 150 g sukkerærter
 • 150 g små gulerødder
 • 2 stk små fennikel
 • 1 bundt forårsløg

Fremgangsmåde

 1. Skræl slikaspargesen. Kog dem let og lad dem afkøle.
 2. Klargør de andre grønsager, skær sukkerærter, gulerødder, fennikel og forårsløg i ens passende stykker, og vend den hurtigt i kogende vand med salt, afkøl grønsagerne af, mens aiolien laves.
 3. Anret spinaten, kom de afkølede grønsager på, masker med citronaioli.
 4. Samle tre slikasparges og rul en lakseskive om. Anret rullen ovenpå grønsagerne og pynt evt. med fennikel toppe eller dild.
 5. Servér gerne sammen med friskbagt brød/ flütes.

Citronaioli:
1 dl æggeblommer blendes med to fed hvidløg, skal og saft af en citron samt en tsk. salt. Blend til blommerne er pisket godt igennem. Tilsæt under stadig blendning rapsolie til en passende konsistens opnås.

Tip til vinteropskrift:
Skift aspargesen, sukkerærter og forårsløg ud med rosenkål og gulerødder i førskellige farver. Dryss med fetaost, dild og timian.

 

Seafood i mere end 35 år

Polar Seafood koncernen er med egne kvoter, fiskerflåde og fabrikker en af Skandinaviens største leverandører af seafood og har mere end 35 års erfaring i fiskeri og forædling af fisk og skaldyr. Polar Seafood blev etableret i 1984 som et salgs- og marketingselskab for en række selvstændige grønlandske rejetrawlere. I dag er Polar Seafood en af de største fiske- og skaldyrseksportører i Skandinavien og den største privatejede virksomhed i Grønland. Med mere end 35 års erfaring og over 1000 ansatte i koncernen, fortsætter Polar Seafood sin vækststrategi ved at investere i avancerede land- og søbaserede produktionsanlæg. Vores grønlandske og danske fabrikker er naturligvis certificerede efter internationale standarder på højeste niveau, og Polar Seafood har dermed hånd om hele processen fra fangst til levering.

Polar Seafood Foodservice

Polar Seafood Foodservice er en del af Polar Seafood koncernen. Foodservice delen blev opkøbt i 2008, som et led i Polar Seafood koncernens vækststrategi, hvor ønsket også var at levere kvalitetsfisk og -skaldyr til det danske foodservice-marked. I vores foodservice-afdeling bestræber vi os på at kunne levere fiske- og skaldyrsprodukter med et meget højt kvalitetsniveau, samtidig med at vi hjælper køkkenet med at gøre det enkelt og let at servere delikate retter.

Polar Seafoood Foodservice

Kontakt os

Polar Seafood Foodservice
H. E. Bluhmes Vej 30
DK-6701 Esbjerg
Tlf.: +45 87 23 50 70
Fax: +45 87 23 50 79
E-mail: info@polarfoodservice.dk